Långsammare travökning är nyckeln

God kväll! Det blev ingen uppdatering igår om andra dagen på plantskolan, vi stressade nämligen iväg ifrån plantskolan i all hast för mamma skulle iväg på ett möte i stan. Direkt när jag kom hem packade jag upp allting och red Falco och Dajngo. Falco var riktigt fin igår, vi red på bettlöst och för att rida på bettlöst gick det riktigt bra! Django fick en uteritt med kandar för att han ska vänja sig med kandaret. 
 
Tillbaka till plantskolan, andra dagen var Linus heeeelt fantastisk!!! Vi fortsatte med galoppslutorna och de blev riktigt bra! Vi fortsatte med att gå ner till skritt om slutan kändes dålig och sedan när slutan kändes bra fortsatte man slutan i galopp igen. Jag blev också noggrannare med förberedelserna och då blev slutorna automatiskt mycket bättre. Vi fortsatte även med serierna, vi gjorde de innanför spåret och jobbade med att de skulle bli spikraka. Linus är ganska vinglig i serierna så vi håller oss enbart på kvartslinjen. Serierna blev riktigt bra! Spikraka! Det sista vi gjorde i galopparbetet var galoppiruetter, vi fortsatte på medellinjen och pirutterna blir bättre ochb bättre!
 
Traven var bättre än någonsin dock! Fantastiska travslutor och vi jobbade faktiskt på travökningar. Det är inte ofta vi gör det eftersom det sliter mycket på hästarna men det måste man också träna på! Vi jobbade på att travökningen ska bli långsammare, problemet vi ofta har är att det blir hack i travökningen och det är för att jag ökar för mycket och det går för fort. Nu ska han nästan gå passage i travökningen och gå i uppförsbacke och ta långsammare steg. Det blev en stor skillnad på travökningen, istället för att Linus springer på framåt gick han i riktig uppförsbacke och flög fram fast långsamt istället för fort. Svårt att förklara men riktig häftig känsla!
 
Fina Linus!
 
Bästa hästen!❤️
 
Liane sitter och tränar oss medan Emelie och Sofia kollar på. Det jag gillar med plantskolan är att vi alla kollar på varandra och peppar varandra!
 
Linus är så fin i kroppen nu, så lycklig! Ni anar inte hur svårt det är att få denna häst att biffa på sig, men vi börjar komma närmre målet. Nu ska han bara bli ännu biffigare!
 
Kram!Kommentarer

Jättefin häst och rolig blogg! Kolla gärna in min blogg om du vill :)


Kom ihåg


Trackback