Bra första plantskola

God kväll! 
 
Dagens lektion för Liane var riktigt bra! Bra start på plantskolan för året! Vi fokuserade mycket på slutorna och galoppsaxen i galoppen. Vi fokuserade även på serierna och galoppiruetterna. 
 
Jag fick ett bra tips i slutan, vänsterslutan har vi lite svårare för och ibland ställer Linus inte igenom i sidan. Ett jättebra knep är att mitt i rörelsen när det inte känns bra så går man ner till skritt och fortsätter i sluta och får igenom ställningen och genomsläppligheten. När det känns bra fattar man galopp igen och fortsätter slutan igen. Jag tycker man får igenom det riktigt bra när man går ner i skritt för då kan man stoppa den dåliga känslan i slutan, och istället fortsätta ner till skritt där det är lättare för hästen att komma igenom. Det är även viktigt att förbereda ordentligt innan en sluta, "förberedelsen gör hela rörelsen" som Liane brukar säga. Galoppsaxen gick riktigt bra sedan, jag förberedde noga i hörnet innan vänsterslutan och jag måste komma fram lite tidigare än till X så jag har tid att byta galopp. Direkt måste jag förbereda för en högersluta och ändå komma fram ganska snabbt till väggen så jag har tid att planera för sista bytet.
 
En annan viktig del som vi fokuserar mycket på är serierna och piruetterna. För att serierna och piruetterna ska bli riktigt bra så har vi bestämt att inte rida dem på diagonalen överhuvudtaget. Serierna gör jag innanför spåret på kvartslinjen för de ska bli rakare och jag måste bli bättre på att titta upp och kolla dit jag ska. Idag gjorde Linus raka och fina treor och tvåor. Galoppiruetterna bryter vi ner till kvartar som vi gör på en liten fyrkant, efter att kvartarna känns bra så gör jag piruetter på medellinjen. Medellinjen är otroligt bra att göra piruetter på eftersom där kan man verkligen se hur stor piruetten blir, det är väldigt avslöjande😉 Det jag fick in idag i huvudet var att rida öppna INNAN och EFTER en piruett. Jag måste få igenom Linus i sidan för att han ska kunna släppa igenom och vända i en piruett. Idag kändes det som att vi var ett steg närmare en riktigt piruett, nu jäklar ska vi fortsätta med att göra piruetter på medellinjen och snart ska vi vara bäst på det!
 
 
Gamla bilder från plantskolan förra året, det blev bara filmer den här gången. Ledsen för det men imorgon ska jag försöka komma ihåg att ta fram kameran😃 Glöm inte gå in på min instagram @charlottalundblad, där finns det redan en film på oss från idag.
 
Kram!Kommentarer
» Anita

Fina bilder :D

Svar: Tack😊
Charlotta Lundblad


Kom ihåg


Trackback