Före/efter

Hej på er! Gud vad jag är trött i hela kroppen, att köra såhär intensivt 5 dagar i veckan med 2 hästar varje dag blir man lite trött i kroppen.. Jag är ändå supernöjd med träningarna hittils, hästarna blir bättre och mycket av arbetet är riktat mot mig. Det är mycket jobb med hur jag rider som ni märker, idag fick jag ännu mer saker in i min vertygslåda som jag berättar om lite senare. Jag har ju faktiskt lovat er en före/efter bild på min sits redan nu och man kan faktiskt se skillnaden redan nu.
 
Såhär red jag innan jag hade ridit för Kyra och Richard:
 
Här kommer jag i framvikt, Falco drar tag i mig och jag lyfts med. Jag har för långa läder och sitter och trycker ner hälen alldeles för mycket. Min häl och fot ska bara vila i stigbygeln och när jag har så långa läder så kan jag inte sitta kvar i sadeln där jag ska sitta. Dessutom blir höften låst när jag har för långa läder för då kan inte höften öppnas upp. 
 
Här kan ni se skillnad, jag har lättare tryck i foten, hälen trycks inte ned. Fortfarande är de på mig MYCKET med att ha ännu lättare fot och ännu mer upp med knäna och sitta kvar i sadeln men jag tycker man ser skillnad redan nu. Men här kan ni se att Falco försöker dra mig ur sadeln men nu när jag har kortare läder så kan jag sitta kvar bättre i sadeln och sätta all min vikt i sadeln. Som Richard brukar säga " knäna ska vara riktade mot hästens mun inte ner mot marken ". På första bilden kan man se att mina knän är riktade mot marken vilket gör att man stänger in höften. 
 
Det är verkligen sjukt vad mycket man kan lära sig i denna sport, på bara 3 dagars träningar har jag lärt mig såååå mycket! Och jag ska vara här 2 månader till!! Tänk vad mycket jag kommer lära mig😃 Och ni också eftersom jag berättar allt för er😉
 
KRAM!A B C

Godmorgon på er! Idag blir det annorlunda, idag blir det lektion på förmiddagen istället för Kyra. Schemat här är att Kyra och Richard rider själva på förmiddagen. På eftermiddagen har de sedan lektioner, just nu är det bara jag och en annan elev här så vi får massor av uppmärksamhet och stöd. Därför är jag uppe tidigt för att jag ska göra iordning båda innan 8. Jag ska rida lektion halv 9 med Linus och innan dess ska jag linda Falco så han är klar sen att rida direkt efter.
 
Jag träffade Kyra igårkväll och jag fick som sagt reda på att jag ska börja om från grunden med Linus. Linus bakben är lite slappa och vi måste göra något åt det. Därför ska vi börja fokusera extra mycket på det, jag tror vi ska börja trampa han lite så han blir kvickare i bakbenen. Schemat här är att man rider 5 lektioner i veckan men varje lektion hittils är mycket på raka spår och inga skolor utan mer kondition och styrketräning. Det är intensivt men jag känner hela tiden efter så hästarna orkar med allting. De är dessutom sååå lugna här, inte ett endaste spratt har Linus gjort när jag gått med honom * peppar *. Linus stormtrivs även i sin stora fina box där han kan titta ut och se alla sina kompisar.
 
Duktig Linus, viktigt med beröm!
 
Här förklarar Kyra bra med sitt kroppsspråk vad hon vill jag ska göra
 
KRAM!Back to basics

Halli hallå! Nu äntligen är jag tillbaka hemma! De senaste dagarna har gått i ett, det har varit så mycket fixande hit och dit med allting men nu äntligen är allting fixat. Mamma åker imorgon bitti klockan halv 5 på morgonen så idag var den sista dagen med bästa mami. Tråkigt men det känns ändå bra, jag börjar bli bättre på att köra i vänstertrafik så nu kan jag åka iväg själv om jag behöver det. Vi har handlat alla hästartiklar som behövdes, vill ni se bilder på det jag köpte? Dessutom har jag fixat engelskt nummer nu så det känns bra, alltså kan man inte nå mig på mitt gamla nummer. 
 
Men åter till dagens lektion, just nu tränar vi mest på grunder - back to basics som de säger. Det är mycket vikt på att inverka korrekt på hästen, jag har fått jobba nu i två dagar med att höja upp mina knän, öppna upp höfterna och sitta med all vikt mitt i sadeln. Jag har även jobbat mycket med att hålla mina ben slappa och knappt ha någon vikt i stigbygeln. Normalt sett brukar jag trampa ner alldeles för mycket i stigbygeln och då blir höften lätt låst. Lite senare kan jag visa före/ efter bild på hur jag sitter då och nu men jag gör det imorgon. Idag blev det mer att tänka på, jag måste använda vikten mer för att styra hästen. Kyra tycker att jag använder tyglarna för mycket, jag måste kunna använda alla hjälper och i detta fall vikten. En bra övning vi gjorde var att jag skulle skritta på långa tyglar och göra serpentinbågar och jag fick inte använda handen. Det var en nyttig övning för då märkte jag hur användbar vikthjälperna var. Testa det hemma vettja!
 
En annan bra sak Kyra sa var att det är svårt för en tränare att beskriva hur en exakt känsla ska vara, om jag vill få till en perfekt samling kan inte hon beskriva den exakta känslan för mig. Jag måste uppleva den själv, därför fick jag samla på en volt och verkligen hitta den samlade galoppen. När jag kände några steg i bra samling då har man hittat lite av den känslan. Hon försöker förmedla den känslan till mig genom att jag får öva mig till att hitta dit, nästa gång då jag känner samma känsla då vet jag att jag är på rätt spår. Kyra är även fantastiskt duktig på att beskriva allting i kroppsspråk och hon stannar länge kvar efter lektionen och pratar vidare så jag verkligen ska förstå, det tycker jag är fantastiskt! Det stödet jag får här av Kyra och Richard är oslagbart, såfort Kyra sprang iväg och skulle fixa något tog Richard över lektionen.
 
Kolla Falcos bakben!!
 
Duktiga Linus 
 
Imorgon blir det träning igen och då blir det A,B,C för mig och Linus dvs. vi ska börja om från grunden med att jobba med hans bakben. Spännande! 
 
 KRAM!