Tvärtemot

God kväll, idag och imorgon har jag otroligt mycket i skolan. Jag har två uppsatser, en ska in ikväll och en ska in på torsdag. Snacka om att jag är stressad.. Därför är det lite sämre bloggning nu under dom här dagarna, men filmerna från Liane har vi börjat ladda upp till datorn så dom kommer upp på torsdag då alla uppsatser är inlämnade😊 Har hunnit med mycket idag ändå, jag har varit i stallet på förmiddagen, ridit båda hästarna, jag har varit på Karolinska i Huddinge för en utredning av min njursten, fått tagit 3 stycken blodprov och sen har jag gymmat och nu ska jag plugga.. Nu blir det fokus plugg efter att jag bloggat.
 
Dagens lektion på Falco gick jättebra! Nu har det blivit tvärtom med Linus och Falco, förut gick det bara bra med Linus men nu börjar det gå bra med Falco. Dom senaste dagarna har inte Linus känts kanon, vi har inte fått till bytena och han har varit allmänt ofokuserad i träningen.. Men men det är bara att träna på så släpper det nog snart. Iallafall på dagens lektion fokuserade vi mycket på S:t george delarna, vi tränade på galoppsaxen och på piruetterna ur det programmet. Såhär ser slingorna ut:
 
 
 
Galoppiruetterna går bättre för varje dag vi gör dom men svårast är högerpiruetten, den hade jag svårt för även med Audina.. Undrar om det är någon svaghet i mig också? I piruetten till höger så blir Falco vinglig i själva förberedelsen och i själva piruetten så måst jag tänka på att använa MYCKET yttertygel!! Idag blev piruetten faktiskt bättre när jag höll mer i ytterhjälperna. Vi tränade även på galoppsaxen, den gick faktiskt ganska bra! Tycker den är ganska svår men vänster slutan var bra men i mitten när jag gör bytet ska jag tänka på att höja högerhanden så Falco inte dyker ner i bytet. Efter bytet är det superviktigt att jag använder vänstertygeln och samlar ihop honom inför högerslutan annars springer han gärna iväg. Mycket att tänka på^^
 
Vi red även igenom travdelen ur samma program, det gick faktiskt bra det med. Det enda jag ska tänka på är att hålla Falco kvick men ta halvhalter emellanåt så han inte springer iväg och blir för stark. Såhär ser travslingan ut:
 
Det som är svårt här är att hålla volten på 8 meter, Falco vill gärna göra volten större så jag måste tänka på att använda mycket ytterhjälper så han inte flyter iväg.. I slutan är det även viktigt att hålla bogen lite före, Falco vill gärna ta rumpan före i slutorna så det måste jag tänka på.. 
 
Som ni såg i schemat är det mycket tävlingar den här påskhelgen, först en på fredag som är i Enskede (vilket ligger 10 minuter ifrån mitt stall) och sen blir det meeting i skåne söndag- måndag. Berättar mer om tävlingarna i veckan och lägger även upp starlistorna då😊
 
Nu måste jag verkligen plugga, vi hörs senare!
KRAM!
 
 Veckans schema

God kväll! Idag har mina hästar haft sin vilodag och jag har haft pluggdag. Inte lika kul, men behövligt! Jag har mycket nu i skolan speciellt mycket uppsatser. Den här veckan ska gymnasiearbetet in och arbetet ska vara runt 20 sidor.. Dessutom har jag en till uppsats som ska in på onsdag som ska vara runt 10 sidor och jag har inte ens börjat skriva ännu😳 Panik!! Men nu är jag nästan helt klar med gymnasiearbetet😊 

Tänkte iallafall skriva veckans schema för er: 

Linus schema:

Måndag- Vila
Tisdag- Jogging 
Onsdag- Lektion 
Torsdag- Lektion
Fredag- Tävling MSV:B4
Lördag: Vila, resa ned till Skåne
Söndag: Jogging

Falcos schema:  

Måndag- Vila
Tisdag- Lektion
Onsdag- Vanligt pass fokusering övergångar
Torsdag- Lektion 
Fredag- Tävling regional S:t George
Lördag- Vila, resa ned till Skåne
Söndag- Tävling Regional S:t George


Kram!Plantskolan

Hej, det jag skulle berätta var att jag har kommit med plantskolan!!!!😃😃 Jag fick kläder av Liane när jag var hos henne och tränade i lördags. Jag blev så himla glad!!! Jag tyckte det var så kul att vara med och träna på Plantskolan och lära känna nya duktiga ryttare😊 Nu blir nästa plantskoleträning den 28-29 april, tagga!!!

Kram!