Kylskydd

När jag tränar hårt med hästarna har jag alltid kylskydd på, Linus har alltid kylskydd på eftersom han har haft en gammal gaffelbandsskada. Jag har 3 olika sätt att kyla benen på hästarna, antingen kyler jag benen med ett vattenslinga som jag sätter runt benet ( vilket jag tycker är det bästa alternativet ). Det andra sättet är att ha ett par kylskydd som går över hästens framknä och ner över hästens kota ( kylskydden är ifrån Finn Tack ). De tredje skydden som jag använder är Ice Vibe som är lite kortare än kylskydden från Finn Tack. 
 
Såhär ser de olika kylsätten ut:
 
Min favorit:
 
Här har jag vattenslingan runt Audinas framben ( hon hade ett överben som behövdes kylas efter hårda pass ). Den här har jag på Linus, sjukt bra! Den kyler med kallt vatten men jag behöver inte stå där och kyla👍
 
Andra sättet:
 
Det här är kylskydden från Finn Tack, ni ser att de här kylskydden är höga och går långt ner över kotorna. Jag tycker de är riktigt bra men tyvärr så kan de bli lite för kalla efter de legat i kylen. Ibland har jag varmvatten på dem innan för de inte ska bli för kalla mot benet. Dessa har jag efter träningar och eftersom de är så höga och täcker kotorna så kan man ha dem i transporten efter träning.
 
Tredje sättet:
 
Ice Vibes är bra, jag gillar att man kan sätta på vibrering samtidigt som hästarna kyls.
 
Har ni några av dessa kylskydd? 
 
Jag rekommenederar verkligen vattenslingan, den är billgast och dessutom kyler den konstant med kallt vatten. Den kostar inte alls mycket om man jämför med kylskydden, däremot kan kylslingan vara jobbig om hästen är rädd för slangarna. Vilken är eran favorit?
 
KRAM!
 
 
 Den mentala biten

Hej på er! Nu tänkte jag att jag skulle berätta lite för er om den mentala biten som är väldigt viktig inom dressyren. Jag tycker att den mentala biten inom ridningen glöms bort ibland, det är inte ofta ryttare pratar om just den biten. Jag tycker och vet att den mentala biten utgör mer än vad vi tror, jag har själv fått mycket hjälp med den mentala biten. Jag hade det väldigt svårt under ponnytiden och första storhästtiden, jag var osäker och tänkte hela tiden på vad alla andra tyckte om mig. Det var ju inte särskilt lätt att rida bra på en tävling om jag hela tiden tänkte på vad de andra tyckte om mig. Det är helt fel fokus!
 
Jag har lärt mig genom min egen mentalcoach Johan att man ska fokusera på saker som går att påverka. Går det att påverka vad de andra tycker om mig? Svar NEJ. Går det att fokusera på att vädret är dåligt? Svar NEJ. Däremot går det att fokusera på att jag ska vara mer pigg och utvilad för det kan jag själv påverka. Dessutom fick jag mycket hjälp med min egen självkänsla för den har varit ganska låg, det är lätt som liten tjej att ha låg självkänsla för man jämför sig för mycket med andra. Efter snart 3 år med Johan har jag blivit en helt annan människa med både bättre självkänsla och MYCKET bättre mentalitet.
 
Nu när jag tävlar fokuserar jag bara på mig själv och INGA andra! Jag bryr mig inte om de andra i startistan, jag kan ju inte påverka om de rider bättre än mig. Dessutom bryr jag mig inte längre om jag inte blir placerad eller vinner, när jag var yngre blev jag ofta besviken om jag inte blev placerad. Nuförtiden så tänker jag " jag red faktiskt inte bättre eller jag hade missar som drog ner procenten ". Då förtjänar jag ingen placering, såklart vill man vinna och få framgångar men jag har blivit mer trygg i mig själv och tänker att framgångarna kommer när de kommer. Först gäller det att arbeta hårt sen kommer framgångarna.
 
Självklart har jag saker jag jobbar på hela tiden men senaste mötet med Johan var en riktig framgång. Han tyckte jag hade gått upp ett trappsteg på mentalitetsskalan. Det har tagit lång tid och mycket jobb men äntligen är jag redo för svårare utmaningar. Utan Johan hade jag inte varit där jag är nu, den mentala biten är verkligen viktig. Däremot har jag gjort fel (ang. den mentala biten) inne på banan när jag tävlat Linus den senaste tiden, det var faktiskt min mamma som kom på mig att när jag rider Linus så sitter jag och väntar på att en miss ska dyka upp. Jag har varit så van länge nu att han hoppar iväg eller byter orent så jag sitter och väntar på att han ska göra det. Vi lyssnade på ett sommarprogram på P1 med Kjell Enhager - jag rekommenderar er verkligen att gå in och lyssna på hans sommarprat! Och då sa han det, det är ert sätt att tänka positivt eller negativt som avgör. Då kom vi på att jag är ganska negativ och tror inte det ska gå när jag tävlar Linus. Ända sen vi kom på det här har jag tänkt innan alla svåra rörelser att " JAG KAN " och det har gjort så stor skillnad! Alla serier sitter och som ni vet så satte vi alla serier och byten på den senaste tävlingen!!! Tänk vad mycket tankesättet styr ridningen! 
 
Här är länken till SR P1 sommarprat med Kjell Enhager - http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/571822?programid=2071. Det är gratis tankar och idéer från Kjell Enhager, en känd mentalcoach som hjälpt världens bästa idrottare t.ex. Annika Sörenstam. 
 
Det är tack vare detta som gör att jag kan klara av att fokusera och prestera bra på tävlingsbanan när det väl gäller👊
 
 
KRAM!
 Bra ritt

God kväll säger jag ifrån ett mysigt Smedsholmen! Jag har just ätit en god middag med David, det är så fridfullt ute på landet - så underbart! Om man jämför med storstan Stockholm där det händer saker heeeela tiden så är det ganska mysigt att vara på landet där det är så fridfullt och lugnt.
 
Iallafall så hjälpte jag min lillasyster på Hogsta idag och det gick bra idag! Det var ett felfritt program, oftast när Christina tävlar MSV:B4 så får hon en miss i den förvända galoppen då han byter för tidigt. Den här gången höll hon igen för mycket i alla ökade galopper för hon ville undvika att han skulle byta galopp för tidigt. Det var bra tänkt men tyvärr fick hon 5:or på båda mellan galoppökningarna. MEN hon gjorde två jättefina byten! Alla andra byten han gjorde var också riktigt fina! Det är kul att se att bytena har blivit så himla mycket bättre!
 
Travdelen var lite matt idag, helt okej skolor men tyvärr var han inte helt korrekt i formen. Formen brukar vara väldigt stadig men idag blev han lite innanför lod i traven och det drog ner lite, vilket var tråkigt. Han har väldigt bra ökad skritt och idag fick han 7 på den vilket jag tycker är lite snålt men jag tycker alltid att det är svårt att få högt på den ökade skritten.. Även om man har en häst med en skritt med  2-3 hovars övertramp så får man inte alltid det man förtjänar. Däremot fick Gossip 8:a på en ökad galopp, där visade han domaren att han faktiskt kan öka😉 Men jag tycker B4:an är ett svårt program eftersom man ökar galoppen på en kort diagonal och sen ska man hålla den förvända galoppen i ett hörn och sen byta. 
 
Jag tyckte hon fick lite snålt betalt idag för galoppdelen var riktigt bra, förutom lite tama ökningar men men det är en bedömningssport och så är det ibland. Nästa gång vi tävlar ska vi få till traven ännu bättre, jag fokuserade extra mycket på galoppen idag på framridningen så det var kul att galoppen satt bra idag. Däremot skulle jag fokuserat lite mer på traven men det gör vi nästa gång.
 
Här är lite bilder innan start:
 
Gossip har på sig ett bling bling schabrak från Equiline och sadelpad Correction från Mattes. Sadeln är en Macel.
 
Han är verkligen en snygg fotomodell😍
 
Han hade också luddskydd på sig
Skydden är ifrån Event
 
Lite bilder efter starten:
 
Nöjda efter start!
 
Snyggisar😍
 
Trötta och varma puuhhh
 
Imorgon kommer lite inlägg om hur viktigt jag tycker det är om den mentala biten inne på tävlingsbanan, kika in här imorgon😉
 
KRAM!