5 minuter

Efter Audina var det dags att rida lille Linus. Är så kul att rida två hästar igen, tar mer tid men är mycket roligare! De är så himlans olika och det är kul att variera ridningen efter vilken häst man sitter på. 
 
Idag fick vi börja trava i 5 minuters intervalltrav vilket var ett litet steg framåt, först skrittade jag fram i 15 minuter. Efter det tog jag trav ett helt varv (1 minut) skrittade 1 minut och travade ett varv (1 minut) och skrittade 1 minut och det sista jag gjorde i ena varvet var att trava ett halvt varv och skritta ett halvt varv. Då har jag gjort hälften av intervalltraven i ena varvet och sen gjorde jag likadant i andra varvet. Sammanlagt tog intervalltraven med skritt 10 minuter så travade ungefär 5 minuter. Linus skötte sig jättebra idag, hade ingen graman för han kändes lugn och fokuserad. Idag skrittade vi även ut en sväng utan graman, så det går framåt😜 Om precis en vecka får vi börja intervalltrava i 10 minuter, det är bara att blicka framåt så flyger nog tiden förbi och det dröjer inte länge innan vi kan börja rida lektion på allvar.. 
 
Imorgon blir det tidig uppstigning för att hinna rida båda hästarna innan skolan börjar. För Linus blir det vanlig intervalltrav i 5 minuter men för Audina blir det nog en uteritt med hackamore för att variera träningen lite.
 
 

Dagens linus❤ 
 
KRAM!
 Få igenom

Halloj! Idag blev det en lång och mysig stalldag, ingen stress någonstans. Började dagen med lektion på Audina för Kristian, idag fokuserade vi bara på att få igenom Audina i manken och sidan. Hon ville inte komma igenom helt i nacken, antingen släpper hon och blir rak eller tar ut rumpan istället för att ställa inåt och flytta bogen. Det här problemet syns mest på tävling i skrittpiruetterna och galoppiruetterna då Audina inte riktigt kan ställa igenom i manken. Oftast blir piruetterna lite för raka och hon orkar inte trampa under lika bra. Därför var det dags att ta tag i det idag. 
 
Blev ett tufft pass, för Audina kände verkligen inte för att släppa igenom i manken och halsen. Istället protesterade hon emot och försökte antingen springa iväg eller vägra släppa igenom i halsen och det gick knappt att ställa igenom henne. Hon är trots allt ett sto så det måste ske på hennes permisser.. Men vi lirkade ett tag och red mycket överställda öppnor och volter för att få henne att släppa igenom. I slutet blev det bättre men mina fingrar gjorde ont, hon blir så himlans stark när hon måste jobba ordentligt och när vi verkligen jobbar med saker som hon tycker är extra jobbigt lägger hon sig gärna i handen. Det är viktigt att få igenom henne i sidorna för när vi väl fått igenom henne kommer både skrittpiruetterna och galoppirutterna bli mycket bättre! Som ni ser så blev det ingen träning på Intermediaire delar men det är viktigare att hon är mjuk genom kroppen så vi kan göra rörelserna ännu bättre!
Det blir lektion igen den här veckan men då blir det på torsdag och då kommer vi förmodligen fortsätta att få igenom henne. Skillnaden vi gjorde idag var att försöka få igenom henne i manken och sidan i hög form och kvick samlad trav, då blir det mycket jobbigare och därför blev det mycket svårare. Men det är just i den formen och den traven/galoppen man rider på tävling och man måste kunna få igenom henne i både låg och hög form. På nästa lektion ska jag försöka ha ännu mer tålamod och få henne att jobba ännu bättre😊
 
Audina i hennes fina roooosa grimma^^
En svettig lurvig häst, i helgen blir det rakning!
Snygg är hon ändå även fast hon inte alltid vill göra vad matte vill😉
 
KRAM!Linus

Har inte skrivit så mycket om Linus på bloggen på ett tag, men nu är han äntligen hemma och vi börjar komma tillbaka till vardagen.. Han har varit otroligt pigg och glad så det har varit svårt att få honom att lugna ner sig och fokusera på att lyssna på mig istället för att hoppa runt och göra lite olika skutt^^ Men han börjar lugna ner sig lite, får trava imorgon 5 minuter intervalltrav så det är iallafall lite mer träning, men skrittar i 40 minuter sammanlagt (innan + efter) så han får röra på sig så mycket som möjligt😊 Nästa vecka sätter vi igång och vattentränar en gång i veckan med honom och Audina..
 
Han har blivit så snygg i kroppen nu, riktig liten biff^^ Men planen med honom är att sätta igång så om ungefär 4-5 veckor så ska jag kunna trava 20 minuter och sen är det återbesök för att se att allt ser bra ut. Han är helt läkt och fin i gaffelbandet men man vet aldrig hur det blir när man sätter igång och tränar så det är bra att göra en sista check innan man börjar sätta igång med det riktiga jobbet.
 
Här är lite bilder på Linus från de senaste dagarna:
 
Han fick nya specialgjorda skor hos Axel som ska hjälpa honom ännu mer
Lite bilder ifrån när jag hämtade hem min älskling
Kolla så söt han är, världens finaste personlighet 😍
Pigg som attan var han innan vi lastade och lämnade rehab Fastbo hos Sandra Dahlin, men det var nog inte sista gången vi kommer vara där..
Linus första dagen jag skulle rida...
Gårdagens outfit, allt ifrån Schockemöhle. Fick rida med graman ett tag för min och även hans egen säkerhet, hjälpte mycket när han var pigg. Jag är hellre för försiktig än för oförsiktig med denna häst.
 
KRAM!