Hålla hästen frisk

Här är några tips på hur jag undviker skador och håller hästarna friska.
 
Skötsel:
* När jag rider har jag stretchlindor på benen för att ge henne så mycket stöd som möjligt
* Efter ridning kyler jag så ofta jag kan benen med kallt vatten i 20 minuter
* Jag har alltid på kylskydd (jag använder mig av solvini) man kan ha 24 gradigt och 7 gradigt, om hästarna har gått hårt så har de 7 gradigt för att ge extra effekt
* Audina och Linus har alltid nattlindor på benen för att ge extra stöd
 
Ridning:
* Jag skrittar fram båda i minst 15 minuter före och efter ridning
* Tar många korta skrittpauser så de inte blir överansträngda efter tuffa rörelser
* Tränar inte för mycket på skänkelvikningar, slutor, öppnor eftersom det sliter
* Försöker rida mycket på raka spår och rida så lite volter som möjligt eftersom det också sliter
* Rider få tuffa pass och däremellan jobbar mer med lösgjordheten och takten
* Skrittar ut på asfalt för att stärka upp lederna
 
Det här är det jag kommer på just nu är det något ni tycker är konstigt eller har ni fler tips på hur man håller hästarna friska?
 
KRAM!
 
 
Stora djur men känsliga som tusan :P
 
KRAM!
 
 Programdelar

Passet idag på linus gick jättebra! Red med träns, han har haft kandaret i 3 dagar och det kändes som att han behövde byta tillbaka till tränset. Han blev ganska tjurig och stark i munnen när han hade kandaret sista dagen så det var jättebra att byta till träns :) Hade en fin känsla idag och idag bestämde jag mig för att ha ett kort men intensivt pass och då passade jag på att rida igenom programdelar ur MSV:B4 :) Det gick jättebra! Första rörelsen jag red var öppna, halvbåge, sluta
Jag trodde han skulle ha svårt att göra slutan eftersom han vanligtvis har svårt att göra sluta vid väggen men det gick jättebra! Faktiskt så var det lättare, han kanske känner sig trängd vid väggen när man rider sluta på spåret.. Känner ni igen er?
 
Sen testade jag på en galoppslinga som är i samma program, kort diagonal, enkelt byte, kort diagonal, byte
Även det gick jättebra! Bytena är klockrena nu :) Inget missförstånd längre utan nu byter han när jag ger min signal :) Det är även samma slinga fast i andra varvet och då bytte han också bra :) Så himla kul, känns som att vi är redo att tävla nästa helg!
 
Efter att ha gjort de här övningarna nöjde jag mig och travade av, när jag travar av brukar jag trava av ganska länge. Det blir lätt att man slarvar med det men det är jätteviktigt att trava av och låta hästarna sträcka ut halsen och ryggen tänk på det! :)
 
I nästa inlägg tänkte jag lägga upp ett inlägg om hur man förebygger skador och håller hästarna friska, efter att ha varit hos veterinären mycket på sista tiden har jag lärt mig ett och annat ;)
KRAM!
 
 
 
 Nytt täcke

Audina har fått ett nytt flistäcke :)


Vad tycker ni? Hiss/Diss? 

Kram!